Fermă avicolă din Botoșani, închisă de Direcția Sanitar Veterinară. Decizia, contestată în instanță

ferma avicola scoasa la vanzare la BotosaniO fermă avicolă din județul Botoșani a fost închisă de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), ca urmare a nerespectării condițiilor prevăzute în autorizația de funcționare. Decizia luată de DSVSA a fost contestată în instanță, iar judecătorii de la Tribunalul Botoșani au decis suspendarea executării acesteia.

„În momentul când condițiile de autorizare nu mai sunt îndeplinite și în condițiile în care în zonă a evoluat și gripa aviară, asta ține de măsuri și condiții de bio-securitate”, a afirmat directorul adjunct al DSVSA, Ovidiu Airimițoaie.

Ferma de păsări a fost închisă până la remedierea deficiențelor, însă patronii acesteia au atacat actul administrativ la instanță, obținând câștig de cauză într-primă etapă.

Solutia pe scurt:

Admite cererea de suspendare executare act administrativ formulată de societatea reclamantă AVICOLA MARYARM S.R.L., în contradictoriu cu pârâta Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani. În temeiul art. 14 din Legea nr. 554/2004, dispune suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării actului administrativ reprezentat de înscrisul intitulat „Act” nr. 10481 din 22.05.2024 emis de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani, prin care s-a dispus suspendarea activităţii societăţii reclamante. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi 03 iulie 2024.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *