Absolvenții de liceu din Botoșani se pot angaja prin AJOFM. Cum pot primi indemnizația de șomaj

AJOFM Botosani sediu (2)Absolvenții de liceu se pot înregistra la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Botoșani pentru a beneficia de servicii și facilități destinate integrării pe piața muncii. Înregistrarea la AJOFM Botoșani le oferă absolvenților oportunitatea de a beneficia de servicii de consiliere profesională, medierea muncii pe locurile de muncă puse la dispoziție de agenții economici, formare profesională, dar și subvenții și stimulente – beneficii financiare pentru angajare și mobilitate.

Pentru înregistrare tinerii au nevoie de cartea de identitate, diplomă de absolvire (sau adeverință de absolvire pentru cei care nu au primit încă diploma) și un CV actualizat.

Potrivit directorului AJOFM Botoșani, Anca Apăvăloaie, absolvenții trebuie să se înregistreze în termen de 60 de zile de la data absolvirii pentru a beneficia de indemnizația de șomaj și alte facilități.

După expirarea termenului de 60 de zile de la absolvire, în cazul în care absolvenţii s-au înregistrat ca persoane în căutarea unui loc de muncă, aceştia pot beneficia, la cerere, de indemnizaţie de șomaj în cuantum de 50% din valoarea ISR în vigoare (330 lei) pentru o perioadă de 6 luni.

Eleva din Botoșani cu cea mai mare medie din județ la Evaluarea Națională. Elena vrea să devină medic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *