Angajații unei ferme de păsări, trimiși acasă pentru că cereau salarii mai mari. „Să zică mersi că nu i-am și bătut” 

ferme de pasariAngajații unei mari companii crescătoare de pui din Vaslui au protestat miercuri, 3 iulie, la sediul fermei împotriva conducerii, pe care o acuză că-i plătește sub salariul minim pe economie și, pe deasupra, le oferă la masa de prânz carne stricată, care a depășit termenul de valabilitate.

„Mulți colegi se îmbolnăvesc din cauza mâncării pe care o primesc aici, însă în ciuda sesizărilor făcute, nicio instituție a statului nu a venit în control, să vadă dacă se confirmă sau nu neregulile reclamate de noi”, a declarat un angajat al societății pentru vremeanoua.ro.

Oamenii spun că au protestat pentru că nu sunt plătiți nici măcar cu salariul minim pe economie, deși în acte apare altceva.

„Pe hârtie totul arată cât de cât bine, se respectă legea, documentele arată că suntem plătiți cu minimum pe economie, însă realitatea e cu totul alta. În realitate, pentru munca depusă suntem răsplătiți cu doar 86 de lei pe zi. Dacă faceți calculul și înmulțiți cu numărul de zile lucrătoare, veți vedea că nu se ajunge niciodată la cât e trecut pe hârtie. Și nu înțelegem de ce pentru că activitate este, doar că nouă nu vor să ne dea banii prevăzuți în contracte”, a spus unul dintre protestatari.

De partea cealaltă, patronul firmei spune că angajații nu-și fac treaba.

„Înainte să se plângă că sunt plătiți prost, acești oameni trebuie să știe că au o normă. Nu poți să vii la treabă când vrei tu, să faci ce vrei tu, dacă plouă să aduni câinii de prin curte în loc să ai grijă de găini, să strângi ouăle cu grămada, de jumătate dintre ele se sparg. Să zică mersi că nu i-am și bătut. Acum nu am cum să-i mai bat, dar dacă era cu zece ani în urmă și găseam bătaia asta de joc, era gravă treaba.”

Sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *