Povestea tristă a Andreei, o fată de 14 ani care a ajuns să se izoleze din teama de a fi judecată sau respinsă de colegi

Andreea Militaru, o adolescentă de 14 ani, are nevoie urgent de o operație pe coloană. În lipsa unei intervenții chirurgicale de urgență riscă să rămână paralizată pe viață. Costurile se ridică la 25.000 de mii de euro, bani pe care părinții fetei nu îi pot strânge singuri.

Ca orice altă adolescentă Andreea visează la o viață normală, plină de bucurii și activități specifice vârstei. Din păcate, tânăra se confruntă cu un diagnostic dur: scolioză severă și are nevoie urgent de operație. În urmă cu trei ani, părinții Andreei au observat pentru prima dată o schimbare îngrijorătoare în postura sa. Oricum ar fi stat pe un scaun, spatele ei, în zona umărului drept, părea umflat. Medicul a recomandat tratament prin recuperare kineto-terapeutică zilnică. Andreea a urmat, de asemenea, lecții de înot și karate, în speranța de a îmbunătăți condiția sa fizică și de a încetini progresia scoliozei.

,,La început nu a vrut să accepte că are o problemă de sănătate. Nu voia să audă de doctori, terapii ori operație. E conștientă de aspectul său fizic. Scolioza i-a afectat postura și i-a creat un sentiment de nesiguranță cu privire la propria imagine. Teama de a fi judecată sau respinsă de colegi din cauza spatelui curbat a dus la momente de izolare socială. Andreea a evitat activități de grup sau situații în care ar fi trebuit să își expună spatele, preferând să se retragă în sine.” Ne-a mărturisit Ștefan, tatăl Andreei.

Boala s-a agravat însă extrem de rapid. Curbura coloanei a ajuns la peste 50 de grade, iar în zona „S” s-a constatat și o rotație a coloanei de 30 de grade. Această evoluție a complicat situația, iar medicii le-au explicat părinților, că în lipsa unei operații: curba coloanei va continua să crească, provocând amețeli, dureri de cap iar, la maturitate, dureri osoase severe, putând duce chiar la paralizie.

,,Durerile de cap si amețelile, deja există. Până acum 3 luni, Andreea a refuzat să își accepte situația. A susținut tot timpul că nu se va opera și credea că noi părinții avem ceva personal cu ea. După explicațiile medicilor, dar mai ales după ce a interacționat cu alte două fete de vârsta ei care au făcut deja operații similare în Turcia, a acceptat și ea situația.” Ne-a dezvăluit tatăl fetei.

Costul operației se ridică aproximativ 25.000 de euro, un alt obstacol pentru familia Militaru. Deși ar fi dorit să apeleze la un împrumut bancar, ratele deja existente pentru locuință au făcut imposibil acest demers. În aceste circumstanțe dificile, părinții Andreei au apelat la Asociația „Salvează o Inimă”, încurajați de poveștile altor familii și de sprijinul necondiționat oferit de asociație.

,,Nu ne-a fost ușor să cerem ajutor. Până acum eu am fost cel ce a ajutat pe cineva când mi-a solicitat ajutor, nu invers. Despre munca domnului Vlad Plăcintă, am aflat din presă, de pe youtube și Facebook. La un moment dat chiar mama mea mi-a povestit că a văzut la televizor un domn ce a ajutat-o pe Roxana Ciuhulescu, al cărei copil avea o problemă de sănătate asemănătoare cu cea a fiicei noastre. Așa am îndrăznit să îl contactăm și ne-a întins o mână de ajutor nesperat.”

Asociația Salvată o inimă a deschis o campanie de strângere de fonduri pentru Andreea. Donații pe platforma: https://salveazaoinima.ro/andreea-militaru/ și 2 euro prin SMS la 8832 cu mesajul ,,Andreea”.

 

 Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *