VIDEO Zeci de militari din Botoșani au participat la retragerea cu torțe de pe Dealul Crucii, la 520 de ani de la adormirea Sf. Ștefan cel Mare

Zeci de militari din Botoșani au participat la retragerea cu torțe de pe Dealul Crucii, la 520 de ani de la adormirea Sf. Ștefan cel Mare. De asemenea, Corul Militar „Răzeșii” al Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani a susținut un recital de cântece patriotice cu ocazia Sărbătorii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare – 520 de ani de la trecerea la cele veșnice a acestuia.

După liturghia de hram, în incinta mănăstirii Putna a avut loc un ceremonial militar deosebit, care a inclus depunere de coroane de flori la mormântul sfântului domnitor, un exercițiu militar de tip drill-team și defilarea mai multor instituții și structuri militare.

„Dorim să onorăm moștenirea lăsată de Ștefan cel Mare și Sfânt și să întărim legătura dintre Armată și Biserică, promovând valorile și obiectivele comune. Dau un singur exemplu, cel de apărare a trupului și sufletului neamului”, a spus marți, la Mănăstirea Putna, General-locotenent Ciprian Marin, Șeful Statului Major al Forțelor Terestre.

Reprezentantul Armatei a participat la Sfânta Liturghie oficiată la 520 de ani de la mutarea la cele veșnice a Sf. Domnitor Ștefan cel Mare, la finalul căreia a semnat, din partea Statului Major al Forțelor Terestre, un protocol de colaborare cu Mănăstirea Putna.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *