Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, în doliu. O distinsă actriță a trecut la cele veșnice

Tristețe între actualii și foștii angajați ai Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani. Elena Coriciuc-Ligi, fostă actriță a teatrului nostru și societar de onoare, a trecut la cele veșnice, au anunțat reprezentanții unității de cultură.

Elena Coriciuc-Ligi, actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani din 1960 și societar de onoare al teatrului s-a născut pe 9 noiembrie 1934 la Cernăuţi. A debutat în Teatrul de Stat de Revistă Deva în anul 1958. A venit la Botoşani în toamna anului 1960. A jucat în 100 de spectacole înterpretând 40 de roluri principale.

Eliza din ,,Pygmalion” de G. B. Shaw, Nataşa din ,,Între patru ochi” de A. Ghelman, Filofteia din ,,Preşul”, Soţia din ,,Micul Infern”, Bunica din ,,Copacii mor în picioare”, Florica din ,,Florin şi Florica” (peste 500 de spectacole), iar cu Avocata din ,,Răfuiala” a obținut Premiul de interpretare la Festivalul Teatrelor din Moldova.

„Nu am întâlnit un public mai cald şi mai receptiv ca publicul nostru botoşănean pe care l-am servit. Mi-e drag acest oraş cu aură de legendă, pe străzile căruia când mă plimb, mă gândesc că pe aici au păşit marii noştri înaintaşi: Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian şi atâţia alţii, care, ca şi mine, au simţit în nopţile calde de vară parfumul de tei, au auzit foşnetul frunzelor, au văzut stelele care nicăieri parcă nu strălucesc mai frumos ca deasupra acestui oraş drag pe care nu-l voi părăsi niciodată”, spunea actrița.

 Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *