Subiectele la Limba și literatura română, de la Bacalaureat 2024, au ajuns pe internet la puțin timp după accesul în sălile de examen

Absolvenţii de clasa a XII-a susţin astăzi, 1 iulie, prima probă de la Bacalaureat 2024, cea la Limba și literatura română. În spațiul public au apărut, la puţin timp de la accesul în sălile de examen, primele imagini cu subiectele de la Limba și literatura română.

Potrivit știrileprotv.ro, pe rețelele sociale au apărut primele imagini cu subiectele de la Limba și literatura română de la Bacalaureat 2024.

La primul subiect, elevii de clasa a XII-a au primit un text la prima vedere din Gabriel Dimiseanu „În vizită la Tudor Arghezi” din volumul „Amintiri și portrete”.

La cel de-al doilea subiect de la proba scrisă la Limba şi literatura română, proaspeţii absolvenţi de clasa a XII-a au avut de prezentat rolul notațiilor autorului, pe baza unui fragment din piesa de teatru „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian.

La Subiectul III de la profil real, elevii au de realizat un eseu de 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate.

Potrivit sursei citate, varianta extrasă pentru examenul de Bacalaureat 2024 la Limba română a fost cea cu numărul 2.

Pentru susţinerea probei obligatorii din cadrul examenului de Bacalaureat 2024, elevii de liceu sunt nevoiţi să prezinte un document de identitate la intrarea în sala de examen.

Absolvenţii claselor a XII-a au trei ore la dispoziţie pentru rezolvarea subiectelor de Limba română de la Bacalaureat 2024.

Examenul de Limba română de la Bacalaureat 2024 este susținut de absolvenții claselor de liceu cu profil uman și real, de cei din liceele tehnologice, precum și de către cei cu specializarea învățători-educatoare, potrivit Antena 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *