FOTO Incendiu într-o localitate din Botoșani. Incredibil de la ce a pornit focul

Un puternic incendiu a avut loc vineri seară, într-o localitate din județul Botoșani. La o temperatură de 33 grade Celsius, focul a izbucnit pe un câmp din localitatea Durnești.

Potrivit autorităților locale, au ars 11 hectare de grâu și 15 hectare de miriște și 15 baloți de paie. Totul a pornit de la o balotieră în mers. Pompierii, dar și localnicii au sărit să stingă flăcările.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere. Aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.

Pentru a preveni incendiile în această perioadă, proprietarii terenurilor și reprezentanții asociațiilor agricole trebuie să:

– verifice maşinile şi utilajele agricole din punct de vedere tehnic, să asigurare dotarea acestora cu dispozitive parascântei şi cu mijloace de primă intervenție ‐ stingătoare, bidoane cu apă, lăzi cu nisip şi mături;

– remedieze defecţiunile apărute la maşinile şi utilajele agricole la distanță față de lanurile nerecoltate, mirişti sau vegetație uscată;

– alimenteze utilajele cu carburant în punctele de alimentare special amenajate;

– asigure punctele de recoltare cu tractoare cu plug sau disc, cisterne cu apă;

– asigure izolarea lanurilor prin fâşii arate sau discuite faţă de drumuri şi păduri sau căi ferate adiacente;

– strângă paiele rezultate în urma recoltării şi să are imediat miriştea;

– respecte regulile privind fumatul şi utilizarea focului deschis.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *