FOTO & VIDEO „Paradisul sălbatic” din Botoșani, care atrage vizitatori din toate zonele Moldovei, a fost redeschis. „Este un loc unic”

„Paradisul sălbatic” din județul Botoșani, care atrage vizitatori din toate zonele Moldovei, a fost redeschis publicului. Este vorba despre așa-zisa Mare a Nordului, o alternativă a litoralului, care se află la doar 70 de kilometri de municipiul Botoșani. Situată pe malul lacului de acumulare de la Stânca, zona seamănă perfect cu o plajă sălbatică, iar turiștii din zona Moldovei vin în fiecare an.

„Noi încercăm să întreținem plaja. Locul este mai sălbatic. Avem vizitatori din toate județele, din Vaslui, Bacău, Iași, din toate împrejurimile. Lumea este mulțumită în general, le place lor, este o oportunitate pentru noi, în zona Moldovei este un loc unic și eu mă bucur că am putut să îl fac descoperit și am 99% dintre clienți care sunt mulțumiți”, spune Pansela Merticaru, proprietara plajei.

Având în vedere că este o plajă amplasată într-o arie protejată, este intersiz focul în acest perimetru astfel că nici turiștii nu pot face grătare sau focuri de tabără. Măsurile au fost impuse de Garda de Mediu și Administrația Națională a Ariilor Protejate.

Proprietarii vor să facă noi investiții

Proprietara plajei susține că în fiecare an se fac noi investiții pentru ca turiștii să fie atrași la această plajă. A fost semnat un contract pentru curentul electric, iar în curând speră să acceseze un proiect european prin care să fie realizat un spațiu pentru campare, căsuțe, dar și alte oportunități pentru turiști.

Lacul de la Stânca-Costeşti este sit Natura 2000, considerat rezervaţie acvifaunistică de importanţă europeană. Pe lângă paradisul ornitologic, lacul de acumulare a format plaje sălbatice, în apropiere de Ştefăneşti, cu nisip fin, valuri, intrare lină în apă.

 Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *