IPS Teofan sfințește, astăzi, pictura unei biserici ctitorită de un cunoscut om de afaceri din Botoșani

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Teofan, sfințește, duminică, pictura unei biserici ctitorită de un cunoscut om de afaceri din Botoșani. ÎPS Teofan, alături de un sobor de preoți și diaconi, va sfinți pictura Bisericii din cadrul Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2”. Evenimentul va avea loc pe 30 iunie, de la ora 08.00.

Biserica este construită cu aportul financiar al familiei omului de afaceri Petrică Berișteanu, cel care deține lanțul de benzinării BBB și restaurantele Dallas și Artemis.

Preotul Mihail Ulman, parohul comunității din cartierul ANL Cișmea, îi invită pe toți credincioșii din parohie și din municipiul Botoșani, și nu numai, să participe la acest eveniment religios deosebit.

Parohia ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” II Botoșani a fost înființată în anul 2007, odată cu darea în folosință a locuințelor din noul cartier ANL Cișmea.

În data de 14 august 2009, IPS. Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți a oficiat slujba de sfințire a locului și punerii pietrei de temelie a noii biserici. În data de  29 iunie 2013, Biserica a fost sfințită de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreuna cu un sobor de preoți și diaconi.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *