FOTO Accident cu un mort și patru răniți. Un pompier din Botoșani le-a oferit primul ajutor victimelor

Ovidiu, un pompier la ISU Botoșani, a fost omul potrivit, în locul potrivit, joi seară. Acesta se întorcea din misiune, de la Constanța. Pe raza localității Hârlești, în județul Bacău, a observat, de la distanță, o mașină care a lovit un stâlp și un autocar avariat, oprit pe marginea drumului.

Și-a dat seama imediat că era vorba despre un accident rutier, a oprit și a alergat să vadă dacă sunt persoane rănite. La fel au făcut și alți trecători care se aflau în apropiere. O femeie cu un copil în brațe, în stare de șoc, era lângă șosea și întreba întruna de soțul său.

„Vă simțiți bine? Sunt pompier. Vreau să vă ajut”, i-a spus Ovidiu, încercând să o liniștească.

Imediat, a alertat și echipajele de urgență, la 112. Cu ultimele puteri, femeia a arătat spre mașină. Soțul ei, conducatorul auto, avea piciorul prins sub bord și era inconștient. Ovidiu a alergat la el, i-a eliberat piciorul și l-a scos din autoturism. S-a asigurat că are puls și respiră, după care l-a așezat în poziţia laterală de siguranță și i-a oprit sângerarea din zona capului.

La câțiva pași distanță, erau alte două persoane, ambele inconștiente. Și acestora le-a acordat primul ajutor până la sosirea celor de la ISU Bacău. După ce s-a asigurat că a înlăturat și pericolul de incendiu prin deconectarea bornelor de la bateria autoturismului, Ovidiu și-a continuat drumul spre casă, arată ISU Botoșani. Totul s-a întâmplat în doar câteva minute, ce au presupus calm, viteză de reacție și o bună organizare, calitați de bază pentru un pompier. Plutonierul adjutant Jitaru Ovidiu își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, din anul 2006.

Reamintim că un accident rutier foarte grav a avut loc, joi seară, pe drumul european E85, pe raza localității Hârlești din județul Bacău. Un autocar înmatriculat în Turcia a intrat în coliziune cu un autoturism.

În urma evenimentului rutier au rezultat cinci victime, toate din autoturism. Trei dintre acestea au fost găsite inconștiente. Persoanele au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital. Din păcate, una dintre victime a murit.

În autocar se aflau 20 de ocupanți, aceștia nu necesită îngrijiri medicale.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *