20 de foști deținuți din Penitenciarul Botoșani, ajutați să ducă o viață normală prin intermediul unei fundații

20 de foști deținuți din Penitenciarul Botoșani sunt cazați, hrăniți și ajutați să se angajeze prin intermediul fundației New Beginnings. Aceștia au o șansă la o existență fără infracționalitate după liberare. Este vorba despre persoanele aflate în situații de risc, din cauza condițiilor socio-familiale dificile.

Prin intermediul acestui proiect ambițios, inițiat și realizat de Asociația Fight for Freedom, reprezentanții acesteia și administrația Penitenciarului Botoșani urmăresc sporirea șanselor redării în societate, anual, a 20 de foști deținuți.

În cadrul centrului se va asigura cazarea temporară, hrănirea și posibilitatea integrării pe piața muncii, astfel încât riscul de recidivă a acestora să se reducă substanțial.

Pe 24 iunie a fost inaugurat centrul printr-un eveniment care a găzduit reprezentanți ai asociației, parteneri care au asigurat finanțarea proiectului, membri ai societății civile și reprezentanți ai Penitenciarului Botoșani. Ulterior, membri ai Asociației Fight for Freedom au acceptat invitația de a vizita unitatea de detenție.

Alături de specialiști din cadrul serviciilor regim penitenciar și reintegrare socială, reprezentanți ai asociației, împreună cu partenerii acestora din Statele Unite ale Americii, au avut posibilitatea să viziteze pavilioanele de deținere, spațiile destinate activităților de reintegrare socială, lăcașul de cult al unității și alte facilități ce constituie această mică societate aflată în spatele gardurilor înalte ale închisorii.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *