Decizie a judecătorilor în cazul unuia dintre medicii din Botoşani acuzaţi de corupţie în dosarul angajărilor ilegale de la Spitalul Judeţean

Unul dintre medicii din Botoşani acuzaţi de corupţie în dosarul angajărilor ilegale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati va rămâne sub control judiciar. Este vorba de fostul medic-șef Secție Medicină Internă Săveni, Cornelia Anca Sărban, care este acuzată de luare de mită, folosirea prin orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publiciităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Sărban a contestat la Tribunalul Botoşani măsura controlului judiciar dispusă de procurorii din Suceava ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie  (DNA), însă judecătorii au respins plângerea ca nefondată.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 2151 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 213 Cod procedură penală, respinge ca nefondată plângerea formulată de petenta-inculpată SĂRBAN CORNELIA ANCA, împotriva Ordonanţei din data de 4.06.2024, în dosarul nr. 7/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorup?ie – Serviciul Teritorial Suceava. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă petenta – inculpată să plătească statului suma de 100 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 26.06.2024.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *