Piste de biciclete într-o comună din județul Botoșani. Investițiile se ridică la 1,5 milioane lei

foto digi

Piste de biciclete vor fi construite într-o comună din județul Botoșani, investițiile urmând să se ridice la 1,5 milioane lei. Primăria comunei Păltiniș a încheiat cu societatea comercială Coornell’s Floor un contract pentru ”realizare piste pentru biciclete și alte vehicule electrice uşoare”. Proiectul a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Rezilență- PNRR.

„Principalul obiectiv urmărit de investiţia propusă este construirea de piste pentru biciclete și alte vehicule electrice ușoare în comuna Păltiniș, județul Botoșani. În prezent, pe traseul propus nu este prezentă infrastructură dedicată deplasărilor velo, astfel încât cetățenii să poată să se deplaseze pe străzile comunei Păltiniș în condiții de siguranță și confort, motiv pentru care a fost identificată necesitatea construirii pistelor de biciclete care să încurajeze locuitorii pentru utilizarea bicicletelor. Lipsa pistelor de biciclete duce la descurajarea populației în utilizarea bicicletei pe drumurile și străzile publice datorită traficului auto din ce în ce mai aglomerat care îi expun la accidente rutiere”, susțin reprezentanții Primăriei Păltiniș.

Pistele de bicicliști propuse spre construire însumează o lungime totală de 5.000 metri liniari (cinci kilometri) cu un singur sens.

Durata contractului este de 6 luni (perioada de execuție a lucrărilor) plus perioada de garanție a lucrărilor (perioada de garanție a lucrarilor se stabilește în funcție de oferta primită și variază între 36 de luni și 72 de luni). Așadar durata contractului de lucrări va fi între 42 de luni și 78 de luni (în funcție de perioada ofertată pentru garanția lucrărilor).

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *