ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Un nou val de căldură se va intensifica la începutul lunii iulie

Administraţia Națională de Meteorologie a emis, vineri, prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 25 iunie – 21 iulie 2024. Potrivit specialiștilor, va fi foarte cald în toată țara, în special în sud și sud-est.

Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 25 iunie – 21 iulie 2024.

„Un nou val de căldură se va intensifica la începutul lunii iulie, iar valorile termice vor depăși la umbră 37…38 grade Celsius. Vremea se va menține instabilă în vest, nord-vest, centru, sud-vest şi la munte. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta mai ales dupã-amiaza prin averse, care vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurã duratã ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină”, spun specialiștii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Prognoza meteo 25 iunie – 1 iulie 2024

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în săptămâna 25 iunie – 1 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, precum și în extremitatea de sud-vest a teritoriului, iar în rest va fi deficitar.

Vremea 1 – 8 iulie  2024

În săptămâna 1 – 8 iulie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice, sudice și sud-estice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în zona Carpaților Occidentali.

Prognoza meteo 8 – 15 iulie 2024

În săptămâna 8 – 15 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea 15 – 21 iulie 2024

În săptămâna 15 – 22 iulie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor, au precizat meteorologii, potrivit Observator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *