FOTO Un fost primar din Botoșani devine, post-mortem, cetățean de onoare al comunei sale

Un fost primar din județul Botoșani a devenit, post-mortem, cetățean de onoare al comunei sale. Este vorba de fostul primar al comunei Corni, Dumitru Mițosu, care s-a stins din viață în data de 28 noiembrie 2010.

Disticția a fost acordată, luni, în a doua zi de Rusalii, de primarul actual, Valerian Vărvăruc, la manifestările Zilelor Comunei Corni, ajunse la cea de a VIII-a ediție.

Consiliul Local a decis să-i acorde post-mortem titlul de Cetățean de Onoare lui Dumitru Mitosu, care timp de 23 de ani a fost primar al comunei, iar alți 4 ani a fost viceprimar.

În cadrul aceluiași eveniment,  Angela Paveliuc Olariu, doctor în etnografie, și-a lansat cel de-al 20-lea volum în satul în care a copilărit: „Întâlniri de suflet. Mărturisiri”.

Aceasta este „un bilanț al vieții unui om obișnuit”, în care a povestit și despre frumoșii ani ai copilăriei petrecute la Corni. De altfel, satul moldovenesc avea să-i marcheze destinul, Angela Paveliuc Olariu devenind cea mai autentică și competentă voce a etnografiei românești.Angela Paveliuc Olariu este cetățean de onoare al comunei Corni din anul 2022, fiind unul dintre numele cu care ne mândrim cu toții!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, prezentă la eveniment.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *