Tănărul care a dat foc gospodăriei unei familii din Drislea, arestat preventiv. Botoşăneanul acuzat de două infracţiuni

Foto: istock

Tănărul care în noaptea de vineri spre sâmbătă a dat foc gospodăriei unei familii din localitatea Drislea- comuna Truşeşti a fost arestat preventiv. Botoşăneanul Vasile Silviu Rotaru, de 24 de ani, este acuzat de două infracţiuni, ameninţare şi distrugere.

Judecătoria Botoşani a emis,  duminică, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele acestuia.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 226 alin. (1) Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 2557/143/P/2024. Respinge, ca nefondată, cererea formulată de către inculpat, personal şi prin apărător din oficiu, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul art. 226 alin. (2) Cod procedură penală raportat la 223 alin. (2) Cod procedură penală şi la art. 202 alin. (1) – (4) lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 23.06.2024 la 22.07.2024, inclusiv, a inculpatului ROTARU VASILE-SILVIU, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „ameninţarea”, prev. de art. 206 alin. (1) din Codul penal şi „distrugerea”, prev. de art. 253 alin. (4) din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. În temeiul art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului ROTARU VASILE-SILVIU.

Tânărul de 24 de ani este din comuna Ungureni, dar locuiește fără forme legale în satul Drislea din comuna Trușești. El a intrat în divergență cu niște localnici, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă a dat foc depozitului de furaje pe care aceștia în dețineau în gospodărie.

Îninate de a recurge la acest gest, tânărul i-ar fi adus mai multe amenințări proprietarului depozitului de furaje, ceea ce a făcut ca să fie anchetat penal și pentru amenințare.

Aproximativ 30 de baloți de furaje au ars, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Drislea. Alarma s-a dat puțin după miezul nopții. Au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Detașamentului Botoşani, cu trei autospeciale de stingere cu apă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Trușești, cu un buldoexcavator. Aceștia au constatat faptul că ardeau depozitul de furaje și lemne de foc. Pompierii au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la construcțiile din gospodărie.

Intervenția a fost una de durată, având în vedere cantitatea mare de furaje care ardea, dar și faptul că trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere. Misiunea a durat mai bine de trei ore.

Au ars 15 tone de furaje, 200 kilograme de lemne de foc și peretele unei magazii.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *