FOTO & VIDEO! ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a slujit astăzi la o mănăstire din Botoșani, care își serbează hramul. Sute de credincioși prezenți

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt Prea Sfințitul Teofan, a oficiat, duminică, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Agafton din județul Botoșani, care își serbează hramul.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, iar după Sfânta Liturghie, conform rânduielii tipiconale din această zi de Rusalii, a fost săvârșită slujba Vecerniei plecării genunchilor.

La slujbă au participat sute de credincioși in Agafton, dar și din localitățile învecinate, autorități.

Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti. Rusaliile vor fi sărbătorite duminică şi luni. Sărbătoarea de Rusalii este cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh şi reprezintă o sărbătoare extrem de importantă pentru toţi creştinii. Această sărbătoare marchează coborârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În bisericile ortodoxe este preamărit momentul când la Ierusalim s-a pogorât asupra Apostolilor lui Iisus „Mângâietorul lumii” – Duhul Sfânt, promis de Hristos: „Atunci din cer, fără veste, s-a făcut un vuiet mare, ca de suflare de vânt, ce vine repede şi a umplut toată casa unde şedeau ei. Şi s-au umplut toţi de Duhul Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, necunoscute de ei până în acea zi”. După Pogorârea Duhului Sfânt, Apostolii Domnului s-au răspândit în toată lumea, au început să săvârşească minuni, convingându-i pe păgâni să nu se mai închine idolilor şi să se apropie de credinţa creştină. Contemporanii Apostolilor au considerat că Duhul Sfânt este o fiinţă cu puteri supranaturale, care i-a umplut de har pe aceştia, dăruindu-le puterea să ducă mai departe învăţăturile lui Hristos.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

 

 

.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *