Tânăra din Botoșani, șefă de promoție, pentru care școala nu a fost un supliciu. Secretul performanțelor sale școlare: colegii și profesorii

Bianca Georgiana Bordei este o tânără din județul Botoșani care a absolvit clasa a XII-a și a devenit șefă de promoție la profilul uman de la Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi.

Determinată, sigură pe ea și pe cunoștințele sale, Bianca a învățat pentru a putea alege fără emoții drumul spre cariera pe care și-o dorește. Ea a dezvăluit, pentru BotosaniNews.ro, cum a reușit această performanță demnă de invidiat.

„Această promoție 2020- 2024 a fost defavorizată”

Când am intrat în clasa a IX-a era perioada pandemiei. Primii doi ani au fost foarte solicitanți. În clasa a IX-a mergeam la liceu în trei ture, după care o scurtă perioadă de timp am fost toți, apoi am intrat în mediul online cu orele. Pe final de an școlar ne-am întâlnit câteva luni fizic toți, însă orele se țineau după-amiaza. Clasa a X-a a fost mai ușoară, dar au fost câteva perioade cu orele online, ceea ce nu a fost deloc în avantajul nostru. Consider că această promoție 2020- 2024 a fost defavorizată din multe puncte de vedere, al pregătirii pentru examenul de bacalaureat, cât și al relației cu colegii, cu profesorii, cu dirigintele”, ne-a mărturisit tânăra.

Provenind dintr-o familie de polițiști, Bianca își dorește de asemenea să urmeze o astfel de carieră. Își iubește țara. Și nu doar la meciurile în care câștigă Naționala României. A crescut cu un sentiment de datorie față de patrie, de cei din jur, de comunitate. Dacă de la mama sa a învățat să fie empatică, feminină, tolerantă, de la tatăl său a învățat să-i respecte pe cei din jurul său și să impună respect când este cazul, să fie dreaptă, responsabilă, disciplinată și civilizată.

„Da, pot zice că este o tradiție de familie, dar în primul rând e dragostea țară, simt o datorie față de comunitate, de cei apropiați. Este o dragoste de țară pe care majoritatea tinerilor din ziua de astăzi nu o mai au”, spune Bianca.

Vrea să dea admitere la Academia de Poliție și s-a pregătit intens pentru a-și atinge obiectivul. Media pe cei patru ani de liceu a fost 9.94, dar Bianca spune că toți colegii săi au avut medii mari și tocmai faptul că a făcut parte dintr-o clasă de elită a ajutat-o să atingă aceste performanțe școlare. În clasă au fost cu toții o echipă și nu competitori.

„Am colegi foarte buni și foarte dedicați. Ne completam cumva. Unul nu era bun la o materie, îl ajuta celălalt, cumva tot timpul a fost o perfectă îmbinare între noi. Eu consider că noi chiar am fost o echipă. Într-adevăr, într-un colectiv atât de mare de 30 și ceva de elevi nu a fost tot timpul armonie, dar când a fost o problemă fiecare și-a exprimat punctul de vedere, am fost direcți, sinceri unul cu altul și cred că acest lucru ne-a ajutat. Dar și doamna dirigintă ne-a ajutat mult. S-a implicat foarte mult, se interesa de notele noastre, vorbea cu noi tot timpul și ne spunea să nu tragem clasa în jos. Doamna dirigintă, Hâncu Elena Daniela, ne certa uneori și îmi dau seama că întotdeauna era pentru binele nostru”, a spus Bianca.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *