Controale în restaurantele și cafenelele din Botoșani. Ce probleme au găsit inspectorii muncii

taptasty.com

Zeci de controale au avut loc în restaurantele, barurile și cafenelele din Botoșani, în perioada 12- 15 iunie. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani, s-au efectuat 31 controale și s-au dispus 45 măsuri pentru remedierea neconformităților constatate. De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă, din care 4 avertismente și 1 amendă în valoare totală de 3.000 lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul relațiilor de muncă au fost: angajatorul nu ține evidența orelor de muncă prestate de către salariați, cu menționarea orei de început și de sfârșit a programului, angajatorul nu respectă obligația de a păstra la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă pentru salariații care prestează activitate în acel loc, deficiențe în completarea Registrului general de evidență a salariaților în format electronic.

Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a declanșat acțiuni de control, cu caracter inopinat în domeniul: restaurante, baruri, cafenele, fast-food-uri, activități de catering- cod CAEN 56 – Restaurante și alte activități și servicii de alimentație.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *