FOTO Zeci de deținuți din Penitenciarul Botoșani au absolvit școala după gratii. Ce i-a scris un bărbat nepotului său în prima sa scrisoare

Zeci de deținuți din Penitenciarul Botoșani au absolvit școala după gratii. Pentru unii a scrie de mână a devenit în vremurile noastre poate banalitate, însă pentru ei reprezintă unul dintre principalele obiective pentru care s-au înscris la școală. Aceasta este reușita unuia dintre cei 84 de deținuți elevi care au finalizat clasele I-XI aferente anului școlar 2023-2024. Și-au dorit și au reușit să recupereze șansa la educație, la informațiile necesare în viața de zi cu zi.

„Am reușit să-i scriu nepotului meu o scrisoare, așa cum am știut eu cel mai bine. Așa îi pot transmite să nu fie ca mine!” , spune un bărbat care întinde o bucată de hârtie frământată în mâinile tremurânde.

Festivitatea de absolvire care a avut loc marți la sediul unității noastre a reunit laolaltă conducerea instituției și specialiștii sectorului educație, a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, reprezentat de inspectorul școlar general Suruciuc Bogdan-Gheorghe și de către inspectorul școlar adjunct Manolache Ciprian.

Din partea Școlii Speciale Sfântul Stelian Botoșani, reprezentarea a fost asigurată de către director Secrieriu Loredana,  profesor Scutariu Mihai, precum și cadrele didactice care au asigurat derularea demersurilor instructiv-educative.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *