Dramă într-o familie din Botoșani! Un copil de șapte ani a murit intoxicat cu insecticid

Dramă într-o familie din județul Botoșani după ce un copil de șapte ani a murit intoxicat cu insecticid. Nenorocirea a avut loc o stână din satul Miletin, comuna Prăjeni. Băiatul se afla cu tatăl său la stână, iar în ziua respectivă, bărbatul a stropit animalele cu o soluție pentru paraziți. Copilul a inhalat această soluție, stând în preajma caprelor, și s-a intoxicat.

Pe timpul nopții, băiatul a început să se simtă rău așa că a sunat la 112. La fața locului a ajuns un echipaj SMURD, iar cadrele medicale au încercat să-l țină în viață, dar din păcate organismul său a cedat.

Potrivit Observatornews.ro, seara ar fi plouat, iar substanţa toxică respectivă s-ar fi scurs şi ar fi ajuns în zona unde dormeau. Băieţelul a început să se simtă rău după ce ar fi inhalat substanţa respectivă. A fost solicitat sprijin medical, echipajele ajunse la faţa locului au acordat primul ajutor copilului, însă, în ciuda eforturilor, micuţul nu a mai putut fi salvat.

„Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a fost chemat de un echipaj B pentru un copil de 7 ani, aflat în stop cardio-respirator, asistolă. S-au efectuat manevre de resuscitare, intubație oro-traheală, masaj cardiac extern, linie venoasă, adrenalină 1mg la 3-5 minute. După aproximativ 50 de minute s-a declarat decesul, suspiciunea fiind intoxicație cu insecticid”, a declarat, pentru sursa citată, medicul primar Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD.

 

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *