Decizia luată, astăzi, de judecători în privința botoșăneanului care a ucis și violat o copilă de 8 ani

Foto: Observatornews

Magistrații botoșăneni au luat o nouă decizie, vineri, în privința lui Petrică Hlibac, botoșăneanul care a violat-o și ucis-o pe Maria, o fetiță de doar opt anișori. Tribunalul Botoșani a admis propunerea de prelungire a arestării preventive a acestuia făcută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Fetița de opt ani,  care a dispărut de acasă, a fost găsită moartă,  la marginea localității de domiciliu, într-o lizieră de salcâmi.

Fata de 8 ani, Chică Roşa Maria Silvia din satul Jijia, comuna Albești, a plecat de acasă  pentru a se deplasa la o rudă, care locuiește in apropiere, dar de atunci nimeni nu a mai văzut-o. A fost găsită fără suflare, iar polițiștii l-au căutat pe făptaș.

„Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuinţa sa în vegetaţia din apropierea acesteia. A fost localizat de către poliţişti şi s-a pornit în urmărirea sa. În scurt timp a fost prins şi imobilizat. Au fost executate şi două focuri de armă în plan vertical fără a fi înregistrate victime sau alte pagube”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Delia Nenișcu.

Solutia pe scurt: Admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 155/142/P/2024. În temeiul art. 236 raportat la art. 234 şi art. 223 alin. (2), art. 202 alin. (1) şi (3) Cod procedură penală, prelungeşte arestarea preventivă a inculpatului Hlibac Petrică, cercetat pentru săvâr?irea infracţiunilor de omor calificat, viol asupra unui minor şi lipsire de libertate, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 188, 189 alin. (1) lit. d), i) Cod penal, art. 2181 alin. (1), (2) Cod penal şi art. 205 alin. (1), (3) lit. b) Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la data de 24.06.2024, până la data de 23.07.2024, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul pentru avocatul desemnat din oficiu – Conţac Alina – delegaţia nr. 1359/2024, în sumă de 360 lei se va avansa Baroului Botoşani din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi 14 iunie 2024.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  49/2024  14.06.2024

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *