FOTO Amendă de 75.000 lei pentru societatea Nova Apaserv. Vezi ce nereguli s-au găsit!

Societatea Nova Apaserv a fost amendată cu 75.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani. Aceștia au efectuat un control din cauza mirosului urât resimțit în zona Stației de Epurare Ape Uzate Dorohoi și a localității Broscăuți.

Pe amplasamentul Stației de epurare ape uzate (SEAU) a municipiul Dorohoi cât și în zona adiacentă a acesteia se simțea disconfort olfactiv rezultat al funcționării stației. S-a verificat râul Jijia la intrarea în localitatea Broscăuți aval de SEAU Dorohoi și s-a constatat disconfort olfactiv, iar apa prezenta o culoare albicioasă – opacă.

„Din analiza Situației indicatorilor de calitate pentru apele uzate (valori pentru două zile consecutive influent-efluent), rezultă faptul că valorile înregistrate se situează peste valorile limită prevăzute în H.G. nr. 352 din 21 aprilie 2005 privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 188/2002 pentru aprobarea unor norme privind condiţiile de descărcare în mediul acvatic a apelor uzate.

Pe proba de control prelevată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani din efluentul stației de epurare Dorohoi s-a constat depășirea limitelor maxime admise ale poluanților în cursul de apă Jijia pentru: amoniu, fosfor total, detergenți, sulf și hidrogen sulfurat. Conform Referatelor de necesitate în perioada februarie – mai 2024 puse la dispoziție reiese că SEAU Dorohoi a necesitat reparații și schimb de piese pentru a se asigura funcționarea tuturor treptelor de epurare. În această perioadă SEAU Dorohoi nu a fost exploatată întocmai prescripțiilor din cartea tehnică și nu s-au asigurat mijloacele necesare funcționării tuturor treptelor de epurare, fapt dovedit de rapoartele de încercare efectuate atât de operatorul economic cât și de SGA Botoșani”, precizează Garda de Mediu.

S-au impus un număr de 7 măsuri cu termen pentru remedierea neconformităților constatate și s-a aplicat sancțiune contavențională de 75.000 lei.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

Vezi când se deschide piscina exterioară de la Cornișa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *