Situație critică la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani: Secții fără medici, alții renunță la contractele de gărzi

Situație critică la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, unde medicii de pe unele secții renunță la contractele de gărzi. Și asta pentru că lipsa medicilor radiologi din spital afectează și activitatea de pe secții, Spitalul Judetean  nereușind să asigure în mod constant linia de gardă.

Medicii spun că sunt pasibili de malpraxis deoarece sunt constrânşi de conducerea spitalului să limiteze numărul de investigaţii imagistice de care au nevoie stringentă pentru a putea pune diagnostice corecte.

Nu sunt radiologi care să acopere garda, iar fără CT sau alte investigații ce poți să faci?”, a declarat un medic de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani.

Reprezentanții unității spitalicești spun că în ultimul an, pana in luna martie 2024, trei medici radiologi au plecat din cadrul Spitalului Judetean, fie prin pensionare, demisie sau concediu fara plata, situatii care a accentuat  deficitul de medici radiologi in cadrul Laboratorului de radiologie si imagistica medicala ,

Activitatea Laboratorului de radiologie si imagistica medicala este asigurata in prezent de doi medici radiologi in locatia din strada Marchian si un medic in locatia din Secția Pediatrie.

In contextul actual activitatea Laboratorului de Radiologie si imagistica medicala se desfasoara intr-o singura tura cu  o linie de garda  acoperita de medici din alte spitale, respectiv Spitalul Municipal Dorohoi, dar si de  medicii rezidenti. Cu toate acestea, Spitalul Judetean nu reuseste sa asigure in mod constant linia de garda motiv pentru care conducerea  Spitalului  Judetean a  notificat Directia de Sanatate Publica pentru cooptarea de medici radiologi care sa asigure continuarea activitatii. De altfel ,mai multe spitale din Romania se confrunta cu un deficit major de medici radiologi, fiind nevoite sa apeleze la serviciile de telemedicina”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Potrivit sursei citate, conducerea Spitalului Judetean a intreprins demersuri de scoatere la concurs a 2 posturi dar cu toate acestea, în perioada de depunere a dosarelor nu s-a prezentat niciun candidat.

S-a reluat procedura de scoatere la concurs a 4 posturi medici radiologi din care 3 posturi medici specialisti in specialitatea radiologie si imagistica medicala si 1 post medic rezident anul 5 in aceeasi specialitate, urmand ca in cursul lunii iulie sa se desfasoare concursul pentru ocuparea posturilor vacante. Avem semnale favorabile ca sunt 2 medici interesati in vederea participarii la concursul pentru ocuparea posturilor scoase la concurs”, a adăugat Ioan Asaftei.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *