Lucian Trufin reacționează după ce Valeriu Iftime a anunțat că l-a „scos din rahatul vieții lui”. „ Iată declarația pe care „domnul” Valeriu Iftime, care pretinde a fi educat”

Senatorul Lucian Trufin (PSD) a reacționat după ce, în cadrul unei conferințe de presă, Valeriu Iftime (PNL), care a câștigat alegerile pentru șefia Consiliului Județean, a anunțat că l-a scos pe Trufin „din rahatul vieții lui”. Social-democratul susține că în timpul campaniei electorale s-a ferit să răspundă provocărilor tendențioase, pentru că PSD Botoșani și-a impus o abordare pozitivă și constructivă.

„Când s-a anunțat revendicarea funcției de președinte al Consiliului Județean, am crezut că atacurile, ironiile și replicile arogante rămân de domeniul trecutului. Din păcate, m-am înșelat. Cel care și-a însușit prea devreme cea mai importantă poziție administrativă a dovedit nu doar îngâmfare pătimașă, ci limbaj deșănțat și caracter duplicitar. „Pe domnul Trufin l-am scos din rahatul vieții lui”. Iată declarația pe care „domnul” Valeriu Iftime, care pretinde a fi educat, a considerat să o livreze în prima conferință de presă susținută ca președinte ales. Nu mă interesează dacă a fost o scăpare nefericită din limbajul natural, nu mă interesează dacă unii vor fi deranjați că găsesc de cuviință ca demnitatea publică să rămână, înainte de toate, demnitate”, a precizat, pe pagina sa de socializare, Lucian Trufin.

El i-a reamintim liberalului că vor fi nevoiți să lucreze împreună, fie că îi place sau nu, iar relațiile dintre instituții nu trebuie afectate de orgoliile politice.

Am un mesaj pentru toți cei care ar putea crede că domnul Iftime a făcut cuiva un serviciu, dar lui „și-a făcut un foarte mare rău” câștigând funcția, așa cum fățarnic se victimiza. Eu nu am fost niciodată „în rahat”. Am fost ales de trei ori primar și de două ori senator, iar în timpul mandatelor mele nu am fost pus niciodată sub lupa procurorilor sau a organelor fiscale. Dețin acțiuni în fabrica de unde „Cașcavalul de Săveni” pleacă spre întreaga Europă și nu am avut niciodată vreun contract cu statul. Am avut acces la o mulțime de informații în campania electorală și nu am vrut niciodată să le folosesc. Pentru că am fost educat cu bun simț și respect față de adversar. Este prima dată când reacționez la un derapaj și incă o fac elegant. Pe lângă aspectele mai sus lămurite, îi amintesc „domnului” Iftime că va trebui să lucrăm împreună, fie că îi place, fie că nu. Consiliul Județean este reprezentantul legal a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ITI ȚARA DE SUS” din care fac parte 125 de orașe și comune din Botoșani, Iași și Suceava, dar și beneficiarul unei finanțări prin singurul mecanism distinct de atragere a fondurilor europene în microregiunea noastră, pe care eu l-am gândit, înființat și dezvoltat de la zero”, a adăugat Trufin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *