Victor Dican, transferul carierei? Ce echipe îl vor pe fundașul Botoșaniului

Victor Dican, 23 de ani, poate juca pe pozițiile închizător și fundaș central și este cotat la 650.000 de euro la ora actuală.

Dican s-a format la juniorii cluburilor Club Deportivo Teruel (2006-2009), Damila Măciuca (2009-2013) și SCM Rm. Vâlcea (2013-2018), iar la seniori a fost legitimat la Metalurgistul Cugir (2019-2019), Universitatea Cluj (2019-2022), iar în acest moment este sub contract cu FC Botoșani. De altfel, de la clubul din Moldova poate prinde transferul carierei, în afara României!

În iarnă, deși au apărut informații care dădeau ca sigură plecarea lui Victor Dican la Rakow Czestochowa sau Korona Kielce, patronul Valeriu Iftime spunea că fotbalistul va rămâne la Botoșani până în vară. Dican este unul dintre căpitanii Botoșaniului și a bifat 42 de meciuri, trei goluri și o pasă decisivă pentru moldoveni în sezonul recent încheiat.

Interes pentru Victor Dican de la FC Botoșani

Ofertele propuse în ultimele perioade de transferuri pentru Dican se situau într-un interval cuprins între 500.000 și 600.000 de euro, la care se discuta că ar fi putut fi adăugate bonusuri și o cotă dintr-o eventuală revânzare, însă reprezentanții clubului din Moldova nu se grăbeau și așteptau propuneri mai bune.

Din informațiile Sport.roDican are șanse foarte mari să plece în această vară de la FC Botoșani, în afara României, existând interes pentru el chiar dacă echipa a fost la un pas de Liga 2, jucând barajul de salvare contra CS Mioveni. Astfel, Sport.ro a aflat că jucătorul defensiv poate pleca în Polonia sau în Ungaria.

Aparent, anumite cluburi din Polonia îl urmăresc și acum pe Victor Dican, iar din Ungaria vine interesul și pe fondul faptului că în ultimele sezoane vecinii României au lăsat impresia, în urma tot mai multor transferuri, că sunt interesați de jucători din Superliga sau din Liga 2.

Victor Dican, în atenția unor formații din Polonia și UngariaAr fi un pas important în cariera lui Victor Dican, lăudat și pentru performanțele școlare, nu doar pentru cum arată pe terenul de fotbal. În primă fază, FC Botoșani și Valeriu Iftime trebuie să fie de acord cu suma de transfer pe care o va propune una din echipele interesate, fiind de așteptat ca moldovenii să ceară, de ce nu, până la un milion de euro.

În acest moment, 650.000 de euro este cota de piață a lui Victor Dican, potrivit transfermarkt.com. În ianuarie 2022, 100.000 de euro a plătit Botoșani pe fotbalistul defensiv ajuns la 23 de ani în momentul în care l-a cumpărat de la Universitatea Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *