Altar de flori și lumânări în școala în care a învățat Ionuț, copilul din Botoșani care a murit electrocutat. „Banca, deși goală, păstrează deopotrivă, spiritul lui ludic, dar și serios”

Ionuț Hîrtie, băiatul de 14 ani, din județul Botoșani, care a murit electrocutat, este plâns de întregul colectiv al Școlii Gimnaziale din Vlădeni, la care învăța. Iubea sportul și în special canotajul. Își dorea să ajungă departe. Din păcate, soarta a avut o turnură neașteptată. Un altar de flori și lumânări a fost amenajat la fereastra clasei a VII-a.

Ionuț Marian Hîrtie era un băiat mereu vesel, altruist, reponsabil și dornic de acțiune, spun reprezentanții unității de învățământ.

„De puțin timp luase hotărârea să practice un sport nobil, canotajul, spre care pășise cu fermitate și dorința de afirmare. Ne pusesem speranțe în el, iar colegii, cu care s-a reîntâlnit zilele trecute și de la care, parcă ,și-a luat ,, Rămas bun!”, l-au făcut să le promită că, atunci când va fi celebru, nu-i va uita. Banca, deși goală, păstrează deopotrivă, spiritul lui ludic, dar și serios. Va rămâne mereu în inimile celor care l-au cunoscut! ,, John”, drum lin spre lumină!”, este mesajul transmis de reprezentanții școlii.

La 14 ani, a mers la Complexul Sportiv Orșova încă din urmă cu câteva săptămâni. În timp ce se juca împreună cu alţi prieteni, băiatul s-a electrocutat într-o cameră tehnică a unui Complex Sportiv din Orşova. Speriaţi, colegii săi au cerut ajutor, însă, până la sosirea echipajelor de salvare, adolescentul s-a stins din viaţă.

„Era un copil respectuos, extraordinar de bine crescut, super copil. Păcat! Era crescut în respect și corectitudine. Rar mai sunt copii așa în ziua de azi”, ne-a declarat primarul Voicu Murariu.

Trupul băiatului a fost ridicat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie şi stabilirea cauzelor decesului. În cauză, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

”La data de 11 iunie a.c., ora 17.20, Poliţia municipiului Orşova a fost sesizată cu privire la faptul că la complexul sportiv din municipiu, o persoană s-ar fi electrocutat. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii orşoveni care, din primele verificări efectuate, au stabilit că un minor de 14 ani, în timp ce se juca împreună cu alţi colegi din cadrul complexului, acesta s-ar fi ascuns în camera tehnică a unităţii, pe un panou electric, fiind găsit decedat”, a transmis IPJ Mehedinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *