FOTO Ploile torențiale au produs pagube la Botoșani. Acoperiș luat de vânt și mai multe gospodării inundate

Ploile torențiale au produs pagube la Botoșani. În urma averselor torențiale ce au căzut  marți după-amiază, pompierii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din cinci gospodării. În municipiul Dorohoi. Au fost inundate trei curți de pe străzile Spiru Haret, Fraternității și Ștefan cel Mare.

În localitatea Cuza Vodă, comuna Viișoara. Apa a intrat într-o casă; în localitatea Bajura. A fost inundată subsolul unei case.

Au acționat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, Punctul de Lucru Darabani și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Viișoara și Darabani.

În localitatea Dumbrăvița, acoperișul unei case care nu este locuită a fost luat de vânt. O parte dintre elementele de construcție au ajuns pe partea carosabilă a DN 29 A. Au fost îndepărtate de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ibănești.

În municipiul Botoșani, pompierii au intervenit pentru înlăturarea unor bucăți de tencuială de pe fațada unui bloc, la nivelul etajului șase. Oamenii au solicitat ajutorul deoarece erau îngrijorați că se puteau desprinde oricând și să cadă peste trecători sau autoturismele parcate în zonă.

Vă reamintim faptul că, județul Botoșani se află sub incidența unei atenționări meteorologice tip Cod Galben de instabilitate atmosferică, până la ora 23:00. De la ora 15.05, până la ora transmiterii acestor informații, pentru mai multe localități din județ au fost emise patru avertizări nowcasting, una de tip cod roșu și trei de cod portocaliu.

Au fost vijelii puternice, cu rafale de la 70… 90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale care vor acumula peste 35 l/mp.

Populația din localitățile vizate a fost alarmată prin sistemul RO-ALERT.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *