FOTO! Exercițiu cu scafandrii ISU: Două persoane care se aflau într-o barcă au căzut în apele Lacului de acumulare Stânca-Costești

Două persoane care se aflau într-o barcă au căzut în apele Lacului de acumulare Stânca-Costești, după ce ambarcațiunea s-a răsturnat. O persoană a reușit să se prindă de barcă, iar cealaltă a dispărut în apă, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Acesta este scenariul unui exercițiu desfășurat de Detașamentul de Pompieri Botoșani în cooperare cu scafandrii de la ISU Iași, pe Lacul de acumulare Stânca-Costești, astăzi.

La fel ca în situațiile reale, pompierii militari au intervenit cu bărci, ambulanțe SMURD și scafandrii pentru căutarea și salvarea victimelor.
Au fost simulate acțiuni de căutare-salvare în mediul acvatic, dar și de acordare a primului ajutor medical prespitalicesc.

”Sesiunea de pregătire a inclus scufundări în apa lacului, la adâncimi cuprinse între 5 și 20 de metri. Pentru pompieri, pregătirea este foarte importantă, iar schimburile de experiență sunt întotdeauna bine venite. De fiecare dată, orele de pregătire sunt tratate cu responsabilitate, fiind un bun prilej pentru a-și perfecționa tehnicile de intervenție”, transmite ISU Botoșani.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *