Unitatea de Primire a Urgenţelor, sufocată de cazuri care nu sunt de urgenţă

Mihaela Miler, director medical la Spitalul Judetean
Mihaela Miler, director medical la Spitalul Judetean

Reprezentanţii Spitalului Judeţean se plâng că Unitatea de Primire Urgenţă a spitalului este sufocată zilnic de zeci de cazuri care nu necesită internare. Mihaela Miler, directorul medical al Spitalului Judeţean, a declarat că botoşănenii preferă să meargă la Urgenţe, chiar dacă cazul nu este unul urgent şi nu la medicul de familie, aşa cum este normal.

Sunt foarte multe prezentări la urgenţă, care nu ar trebui să ajungă acolo. Ei ajung acolo pentru că nu există filtru până la urgenţă. Nu se duc ei la medicii de familie sau nu sunt văzuţi„, a spus Miler.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean, anul trecut din 45.000 de prezentări la UPU au fost internate 19.000 persoane prin urgenţă, dintr-un total de 29.000 de internări.

Sunt zile în care sunt prezentări la UPU de peste 100-170. O medie de 100 prezentări pe zi. Foarte mulţi nu au ce căuta la urgenţă. UPU este de fapt pentru urgenţele majore, pentru tărgi. Exact cum scrie în contractul cadru şi în norme. Dar nu poţi să îl dai afară. Îl consulţi şi vezi că nu e grav şi îl trimiţi acasă. În mod normal, pacientul ar trebui să plătească această prezentare”, a adăugat directorul medical al Spitalului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *