Circulaţie închisă între Ibăneşti şi Dumbrăviţa, din cauza intemperiilor din noaptea de marţi spre miercuri

ibanesti indicator iesirePloile puternice din noaptea de marţi spre miercuri din comuna Ibăneşti au dus la închiderea unui drum comunal. Potrivit unui comunicat de presă trimis de Primăria Ibăneşti, in noaptea de 2 spre 3 august au avut loc fenomene meteorologice periculoase (ploi insemnate cantitativ, peste 60 l/ mp), care cumulate cu cantitatile foarte mari de pricipitatii semnalate in perioada anterioara ( luna iulie) au dus la acumulari mari de apa pe versantii din vecinatatea podurilor si podetelor.   

Ca urmare au fost produse pagube insemnate la structura de rezistenta  a podului situat pe D.C. 81 in zona «  La Turta ». Acest pod s-a prabusit, iar drumul a fost inchis circulatiei. Legatura intre centrul de comuna si satul Dumbravita s-a intrerupt pe drumul comunal. Accesul se face alternativ pe drumul judetean DJ 291. Mentionam ca podul este construit in jurul anului 1970.

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a decis inchiderea drumului. De asemenea, a fost informat Centrul Operational  al Inspectoratului de Urgenta al Judetului Botosani despre situatia de urgenta produsa, dar şi Consiliului Judetean Botosani despre masurile luate pentru interventia si diminuarea efectelor situatiei create.  Circulatia a fost oprita pe D.C. 81 intre localitatile Ibanesti si Dumbravita. A fost anuntata salvarea si politia. Evolutia situatiei de urgenta este monitorizata de catre angajatii Primariei si de catre membrii voluntari ai SVSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *