Cercetători INSEMEX, care au efectuat expertizele la tragedia Colectiv, fac verificări după explozia de la Botoșani

O echipă formată din patru cercetători de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani a ajuns, sâmbătă, la Botoşani, pentru o primă evaluare cu privire la cauzele exploziei de vineri de la magazinul Dedeman, scrie Agerpres.ro.

Ei vor preleva probe de la faţa locului şi vor analiza cauzele şi împrejurările în care s-a produs deflagraţia, printre metodele de lucru folosite fiind inclusiv simulările computerizate efectuate în laboratoarele de la Petroşani.

INSEMEX Petroşani este singurul institut din România specializat în protecţie antiexplozivi, iar cercetătorii de aici au efectuat expertizele în cazul incendiului de la clubul Colectiv, după explozia staţiei de alimentare GPL de la Crevedia sau în urma incendiilor care au avut loc în ultimii ani la mai multe spitale din ţară.

Opt angajaţi ai Dedeman, un colaborator, dar şi şase clienţi au fost răniţi, vineri, în urma exploziei de la magazinul din localitatea Hudum din Botoşani.

Deflagraţia s-a produs în timpul unor lucrări la instalaţia de gaze a magazinului, pe care le efectua o firmă autorizată.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *