Un bărbat din Botoşani a lovit un agent de pază de la un supermarket Lidl după ce a fost prins la furat. Botoşăneanul şi-a aflat pedeapsa

Un bărbat din Botoşani a lovit un agent de pază de la un supermarket Lidl după ce a fost prins la furat. Judecătoria Botoșani l-a condamnat, vineri, la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare pe Georgică Costache, un bărbat de 64 de ani, acuzat de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.  Hotărârea nu este definitivă.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că la data de 28 august 2022, botoşăneanul a pătruns într-un magazin Lidl din municipiul Botoșani, de unde ar fi sustras mai multe produse alimentare și nealimentare, fără a le achita, iar la ieșirea din unitate, l-ar fi agresat pe agentul de pază, care a încercat să-l împiedice să iasă.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 396 alin. (1) şi (2) din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul COSTACHE GEORGICĂ, pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”, prev. de art. 233, art. 234 alin. (1) lit. a) din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) şi 43 alin. (5) din Codul penal, la pedeapsa de 4 (patru) ani şi 6 (şase) luni închisoare, ce se va executa în regim de detenţie. În temeiul art. 67 alin. (1) rap. la art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi h) din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitarii drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o perioadă de 2 ani, de la data executării prezentei sentinţe.

În temeiul art. 65 alin. (1) raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi h) din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, care se execută din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată.

În temeiul art. 399 alin. (1) din Codul de procedură penală, menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Costache Georgică prin încheierea pronunţată la 05.02.2024 de Judecătoria Botoşani, în dosarul nr. 10594/193/2022/a13, definitivă prin necontestare. În temeiul art. 404 alin. (4) lit. a) din Codul de procedură penală şi art. 72 alin. (1) din Codul penal, deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Costache Georgică durata reţinerii de 24 de ore, începând cu data de 01.09.2022, ora 16.00 şi arestării preventive din prezenta cauză penală de la data de 02.09.2022 la 20.11.2023 şi de la 08.02.2024 la zi. În temeiul art. 112 alin. (1) lit. b) Cod penal, dispune confiscarea specială a unui cuţit cu lungimea de 19 cm (lama de 9,5 cm), cu mâner de culoare maro, ridicat de la inculpat şi anexat la dosarul nr. 4142/P/2022, în coletul plic sigilat la 31.08.2022. În temeiul art. 7 alin. (1) din Legea nr. 76 din 2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea de la inculpatul Costache Georgică de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

În temeiul art. 5 alin. (5) din Legea nr. 76 din 2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, informează pe inculpatul Costache Georgică că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. Ia act că persoana vătămată S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L. nu s-a constituit parte civilă în cauză. În temeiul art. 274 alin. (1) din Codul de procedură penală, obligă inculpatul Costache Georgică să plătească suma de 900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare aferente urmării penale, iar suma de 700 lei, reprezentând cheltuieli judiciare aferente fazei de judecată. În temeiul art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu va fi avansat către Baroul Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei (suma de 1622 lei – delegaţie nr. 31/2023 – av. Gavril Ana-Maria). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei sentinţei. Pronunţată astăzi, 07.06.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului, persoanei vătămate şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *