Care este starea de sănătate a celor doi pacienți răniți în explozia de la Dedeman, internați la Spitalul Județean. Anunț de ultimă oră al medicilor

Medicii de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani au oferit, astăzi, noi informații despre starea celor doi pacienți, răniți în explozia de la Dedeman și care au rămas internați la Botoșani.

Medicul Ștefan Bercea, directorul medical al Spitalului Județean Botoșani, spune că pacienții sunt stabili.

Pacientii sunt stabili, conștienți, responsivi. Leziunile de arsura sunt gradul 1-2a-parcelar 2 b, fiind localizate in special la nivelul faciesului, membrelor superioare, cervical, parcelar torace si lombar. Unul din pacienti prezintă o suprafata arsa de aproximativ 6%, suprafață cutanata (facies, membre superioare parcelar bilateral, lombar), in timp ce celalalt are  5% suprafata cutanata, facies, torace anterior si membre superioare parcelar”, a precizat Ștefan Bercea.

Potrivit datelor de ultimă oră transmise de reprezentanții Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, până acum cinci dintre cele 15 victime au fost transferate către spitale de arși din Iaşi şi Bucureşti.

Este vorba de patru angajați ai Dedeman, care au fost transferați, și de un colaborator Dedeman. Alți doi angajați ai societății au rămas internați în cadrul Secției chirurgie plastică și reparatorie-Compartiment arși. Cinci dintre pacienți au fist externați. In urma discutiei cu reprezentantii Dedeman, din cele 15 persoane implicate, 8 pacienti sunt angajati Dedeman, un pacient este colaborator Dedeman, iar 6 pacienti au fost clienti.”, a declarat medicul Ștefan Bercea, directorul medical al Spitalului Județean Botoșani.

Trei pacienți au fost transferați la Iași, toți bărbați de 56, 41 și 43 de ani, iar alți doi bărbați la București, cu vârstele de 40 și 36 de ani.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *