Cinci angajați și opt clienți au fost răniți în explozia de la Dedeman. DSP Botoșani a declanșat Planul Alb de intervenție în Spitalul Botoșani și Spitalul Dorohoi

In urma exploziei urmate de incendiu de la Complexul Comercial Dedeman, la nivelul județului Botoșani a fost declanșat Planul Roșu de intervenție de către Comitetul Județean de Urgență. Conducerea DSP Botoșani a declanșat Planul alb de intervenție în Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani și Spitalul Municipal Dorohoi, anunță directorul DSP Botoșani, Teodor Ferariu.

Toate cele 13 victime (5 angajați ai centrului comercial și 8 clienți) au fost preluate de către SJU Mavromati Botoșani din care 12 transportate cu echipaje SMURD și SJA BT iar o victimă s-a prezentat cu mijloace proprii.

Până în prezent a fost transferată cu un elicopter, o victimă la o  unitate sanitară cu competență medicală de nivel superior (Iași), alte două victime fiind în proces de evaluare a criteriilor medicale de transfer în unități sanitare din Iași și București. de asemenea tot cu mijloc de transport aerian.

Doi dintre pacienții ajunși în UPU al SJU Mavromati Botoșani au fost internați pe secția Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă având arsuri. Un alt pacient cu corpi străini la nivel ocular a fost déjà externat la domiciliu. Șapte dintre victimele exploziei de la centrul comercial se află în prezent pentru stabilizare și evaluare la nivelul UPU Botoșani, fiind stabili. Dintre acesția un pacient nu prezinta leziuni datorate exploziei și incendiului, ci doar atac de panică.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *