Soarta salariaților disponibilizați de Artsana, discutată la Prefectură. Prefect: Situația nu e una fericită pentru noi, pentru județul Botoșani

Situația salariaților disponibilizați de Artsana fost discutată în cadrul Comisiei de Dialog Social care a avut loc, astăzi, la Prefectura Botoșani. La discuții au participat reprezentanții sindicatelor din Botoșani, ai patronatelor,  Prefecturii, Consiliului Județean Botoșani și ai Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă. Totodată, au fost invitați să participe și reprezentanții agenților economici care activează în industria textilă.

Urmare a solicitării AJOFM Botoșani, a doamnei director Anca Apăvăloaie, v-am invitat astăzi la această ședință, ca să analizăm situația, care nu e una fericită pentru noi, pentru județul Botoșani, urmare a notificării de concediere colectivă de la Artsana România. Acestor oameni trebuie să le asigurăm o protecție, consiliere și să ne asigurăm că urmează toate etapele pentru a se reîncadra în câmpul muncii și trec peste hopul acesta. Momentul nu este unul fericit. Văd disponibilitate din partea agenților economici care activează în industria textilă, vă mulțumim pentru că ați dat curs invitației noastre.”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Prezenți la întâlnire, reprezentanții mai multor societăți comerciale s-au oferit să angajeze persoanele care vor fi disponibilizate de către Artsana, arătând că în domeniu există în continuare cerere de forță de muncă.

”Luăm întâlnirea de astăzi ca un punct de discuție, revenim, ne întâlnim și invităm din nou toți reprezentanții societăților care activează în domeniu și împreună să găsim modalități de sprijin pentru persoanele afectate de restrângeri de activitate și implicit reduceri de personal. Cu toate discuțiile și intervențiile pe care le-am avut, întâlnirea de astăzi este un punct important pentru a găsi o rezolvare pentru situația cu care se confruntă acești oameni. Cu sprijin din partea agenților economici care activează în industria textilă își vor găsi de muncă în domeniu. Am încredere că situația se va rezolva.”, a adăugat Cornilă.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *