Botoșăneni ținuți la muncă fără plata salariilor, a sporurilor sau a bonurilor de masă. Unii s-au plâns că sunt agresați verbal și discriminați

Tot mai mulți botoșăneni se plâng inspectorilor muncii din Botoșani de condițiile în care sunt nevoiți să lucreze. Numai în luna mai, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani, au fost înregistrate 32 de petiții, din care 7 au fost clasate, una a fost redirecționată către alte inspectorate teritoriale de muncă.

Cei mai mulți s-au plâns că nu primesc banii pentru munca prestată. 15 petiții au fost în luna mai pentru neplată salarii, 10 pentru neefectuare concediu odihnă, 8 pentru neeliberarea documentelor pentru încetarea activității, tot 8 pentru muncă nedeclarată, iar 7 pentru muncă suplimentară.

Șase botoșăneni s-au plâns de programul de lucru, trei de norma de lucru, doi pentru că nu li s-a plătit concediul medical, iar unul pentru că nu a primit sporurile.

De asemenea, câte un botoșănean s-a plâns de desfacerea contractului de muncă abuziv, de condiții muncă, de lipsa echipamentului de protecție, de lipsă fișă aptitudine, neplată diurnă, neacordare bonuri de masă,  o agresiune verbală,  dar și discriminare.

În cursul lunii mai 2024, în domeniul Relaţii de Muncă, au fost efectuate 120 controale, susțin reprezentanții ITM. Au fost constatate 98 deficienţe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 2 amenzi în valoare totală de 23.000 lei.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *