Simpozion transfrontalier dedicat profesorilor de geografie, la Liceul Pedagogic din Botoșani

În perioada 31 mai – 2 iunie 2024 s-a desfășurat, la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani, a XIV-a ediție a Simpozionului Transfrontalier ”Euroregiunea Prutul de Sus”, cea mai importanta manifestare a comunității geografice botoșănene, dedicată profesorilor de geografie și elevilor din județul Botoșani.

Manifestarea geografică a debutat în data de 31 mai 2024, fiind organizată de Societatea de Geografie din România, filiala „Victor Tufescu” Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani.
În deschiderea simpozionului, participanții s-au bucurat de un moment artistic, susținut de corul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”, condus de domnul prof. dr. Laurențiu Palade și trupa de teatru Alter.

Au fost prezenți și au luat cuvântul inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspectorul școlar general adjunct, prof. Ciprian Manolache, inspectorul școlar de geografie, prof. dr. Teodora Estera Ursulică, inspectorul școlar pentru învățământ primar, prof. Olguța Schiopu, directorii Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”, prof. Mirela Sănduleanu și prof. Roxana Vatavu, Magdalena Obadă, reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani și prof. dr. Paul Vieru, reprezentantul Agenției Naționale a Ariilor Naturale Protejate Botoșani.

”Partenerii noștri în desfășurarea manifestării științifice și culturale au fost patru școli din Republica Moldova: Gimnaziul Petrunea, Colegiul „Gheorghe Asachi” Lipcani, Liceul Teoretic Balatina (Glodeni) și Liceul Teoretic „Vasile Coroban” (Glodeni), care ne-au fost ghizi în aplicația practică desfășurată în zile de 1-2 iunie în Republica Moldova, pe traseul Lipcani-Glodeni. Simpozionul s-a bucurat de o largă participare, fiind înscrise un număr de 70 lucrări care au fost susținute de profesori și elevii botoșăneni, dar și din județele vecine (Iași și Suceava) pe cele patru secțiuni: geografie locală, dezvoltare durabilă, ecoturism și didactică și care au fost publicate în revista Simpozionului Transfrontalier „Euroregiunea Prutul de Sus”. a declarat doamna prof. dr. Teodora Estera Ursulică, inspector școlar pentru disciplina geografie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *