FOTO Ministrul Economiei, vizită la Botoșani. A anunțat că o societate locală a obținut licența de exploatare a zăcământului de gips: Putem fi cu resursele din județul dvs. pe harta Europei

Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, a fost, astăzi, la Botoșani. Ministrul a vizitat fabrica Mindo Dorohoi și s-a întâlnit cu mai mulți primari din județ și cu conducerea organizației județene a PSD.

Ministrul Economiei a venit la invitația reprezentanților PSD pentru a discuta despre proiectele de dezvoltare a județului Botoșani. În cadrul conferinței de presă, s-a anunțat că societatea Mindo Dorohoi a obținut licența de exploatare a zăcământului de gips.

Am început ziua de dimineață cu domnul ministru la acea societate care, iată, pentru prima dată în istoria județului Botoșani, a obținut licența de exploatare a zăcământului de gips, poate cel mai important zăcământ din județ. Un zăcământ, conform datelor pe care le avem, de o puritate foarte mare, peste 95%, și poate cel mai important este faptul că gradul de radioactivitate este foarte mic, foarte redus. În Botoșani avem autuurile necesare pentru ca dezvoltarea și din acest punct de vedere să continue; pe de o parte zăcămintele, pe de altă parte firma care astăzi funcționează și are licența pentru a exploata acest zăcământ, Guvernul, cu programele pe care le-a pus la dispoziție, iar istoria și geografia ne ajută, pentru că nu mai suntem poarta de ieșire din Europa, ci suntem poarta de intrare în Europa și trebuie să folosim această oportunitate de reconstruire a Ucrainei”, a declarat Lucian Trufin, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Ministrul Economiei a precizat că la această dată se pregătește noua strategie pentru resursele minerele energetice , pentru a deschide noi capacități de mine, cu acordul comunităților locale.

”Faptul că există un conflict în Ucrauna poate să aducă oportunități pentru județul Botoșani. Sunt cel puțin două componente; nu mai suntem o țară la granița Uniunii Europene, suntem o țară spre centrul Uniunii Europene din această perspectivă, și lucrurile acestea se simț (…) Putem fi cu resursele din județul dvs. pe harta Europei. Pregătim noua strategie pentru resursele minerale energetice din care vom avea programele, pentru a putea redeschide noi capacități de mine, desigur, cu implicarea și cu acordul comunităților locale (..) Cred că reconstrucția Ucrainei, care va fi un moment care va veni, poate naște oportunități pentru Botoșani, de fapt pentru toată zona de la Constanța până la Botoșani. Este un proiect în care cred foarte mult, îl explic potențialilor investitori”, a precizat Radu Oprea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *