O profesoară a predat 14 ani în baza unei diplome false. Avea acte și cu studii absolvite la Botoșani

O absolventă de liceu a predat timp de 18 ani ca suplinitor necalificat, iar apoi alți 14 ani a predat ca titular la limba română, deși nu avea studii superioare, arată o anchetă a Parchetului Judecătoriei Vaslui. Până și media aritmetică de pe diplomă era greșită. Universitatea din Suceava le-a spus procurorilor că femeia nu a absolvit niciodată acolo. Diploma în baza căreia a obținut titularizarea în învățământ în anul 2009 era falsă, a stabilit un expert criminalist. Datele din document aparțin altor două profesoare.

La percheziții, polițiștii au găsit mai multe acte care indicau că profesoara a absolvit și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, dar și o Facultate de Drept la un institut privat din Botoșani. Anchetatorii spun că și acestea erau false. Profesoara inculpată este viceprimar în comuna unde a predat timp de peste 30 de ani și soția unui director din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare.

La jumătatea lunii ianuarie 2024, polițiștii din Vaslui au anunțat reținerea unei profesoare de limba română de la un liceu dintr-un sat din nordul județului. Acuzația, care a stupefiat comunitatea, a fost aceea că a predat ani la rând elevilor și a reușit să obțină toate gradele didactice în baza unei diplome de licență false. Dar nu a fost clar câți ani.

Citește mai mult pe hotnews.ro.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *