Jaluzele verticale din PVC sau jaluzele verticale din material textil? Care este diferența?

Jaluzelele verticale sunt fabricate din diferite materiale, iar cele mai populare sunt jaluzelele verticale din PVC și jaluzelele verticale din pânză. În acest articol vă vom ajuta să vă decideți mai ușor între cele două materiale și veți afla care sunt avantajele și dezavantajele ambelor variante.

Când vine vorba de acoperirea ferestrelor, există multe opțiuni din care puteți alege, de la perdele și draperii până la diverse tipuri de jaluzele, dar jaluzelele verticale rămân cele mai populare ca soluții simple, eficiente și economice pentru o varietate de ferestre, fie ele mici sau mari.

Jaluzelele verticale sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, iar cele mai populare sunt jaluzelele verticale din PVC și cele din marterial textil. În acest articol vom discuta despre diferențele dintre cele două materiale și veți afla care sunt avantajele și dezavantajele ambelor variante.

La ce folosesc jaluzelele verticale din PVC?

Există multe motive diferite pentru care oamenii aleg să folosească jaluzele verticale. Primul este acela de a reduce sau de a bloca lumina soarelui care intră prin fereastră și încălzește încăperea. Al doilea motiv este acela de a oferi intimitate în interiorul locuinței față de ochii curioși ai vecinilor. Și, în cele din urmă, jaluzelele verticale pot fi o decorațiune frumoasă pentru casă, care oferă o zonă luminată care poate adăuga interes în orice cameră.

Jaluzelele verticale sunt ideale și pentru birouri corporative și private, precum și pentru camere de zi, dormitoare și sufragerii din locuințele familiale.

Având în vedere popularitatea și bunele calități ale jaluzelelor verticale, este firesc ca diferite tipuri de materiale să fie fabricate pentru a oferi clienților o diversitate din care să aleagă, iar cele mai populare sunt jaluzelele verticale din PVC și cele din material textil. Atât jaluzelele verticale din PVC, cât și cele din pânză au același mecanism ușor de manipulat, dar când vine vorba de avantaje și dezavantaje, acestea prezintă unele diferențe în anumite aspecte.

Avantajele și dezavantajele jaluzelelor verticale din PVC

Jaluzelele verticale din PVC pot bloca complet lumina soarelui să intre în camera sau în biroul dumneavoastră prin fereastră și oferă o intimitate de sută la sută față de exterior.

Jaluzelele verticale din PVC sunt fabricate din policlorură de vinil, care este acum disponibilă într-o varietate de culori și texturi. Înainte se spunea că jaluzelele verticale din PVC erau destinate doar spațiilor comerciale, deoarece aveau un aspect simplu, dar, deoarece au evoluat de-a lungul timpului, acum oferă mai multe opțiuni de design unic pentru clienții care pot alege, care se pot potrivi, de asemenea, oricărui decor de cameră, chiar și pentru zona rezidențială.

În ceea ce privește întreținerea, jaluzelele verticale din PVC-U sunt mai ușor de curățat în comparație cu materialele din pânză. Acestea pot fi curățate cu ușurință cu un burete umed și sunt mai rezistente la praf, în timp ce jaluzelele verticale din material textil se murdăresc ușor și trebuie spălate pentru a le curăța.

Avantajele și dezavantajele jaluzelelor verticale din material textil

Jaluzelele verticale din material textil nu pot împiedica complet lumina soarelui să intre în camera dvs. prin fereastră, dar limitează soarele la o anumită cantitate care oferă suficientă lumină pentru a vă lumina camera, fără a fi prea deranjant.

În ceea ce privește temperatura, jaluzelele verticale din pânză sunt mai eficiente în ceea ce privește controlul căldurii. Jaluzelele verticale din material textil sunt fabricate din poliester, care este rezistent la soare, ceea ce înseamnă că absoarbe căldura, dar nu determină încălzirea mediului, spre deosebire de PVC, care, în mod similar, absoarbe căldura, dar rămâne cald, determinând creșterea și a temperaturii camerei.

Când vine vorba de ferestrele rezidențiale, jaluzelele verticale din material textil sunt mai potrivite, deoarece materialele textile oferă un aspect mai moale și mai elegant în comparație cu cele din PVC.

Pânza are un aspect mai familial și se potrivește mai bine cu atmosfera din casă. Factorul greutate este, de asemenea, important și probabil unul dintre cele mai mari avantaje ale jaluzelelor verticale din pânză în comparație cu jaluzelele din PVC.

Jaluzelele verticale din PVC sunt mult mai grele și mai rigide, astfel încât rezistă vântului, ceea ce este adesea cauza deteriorării suporturilor sau a ardeziei în sine, în timp ce jaluzelele din pânză urmează fluxul vântului și sunt mai ușoare, astfel încât nu afectează suporturile.

Jaluzelele verticale sunt foarte populare și unele dintre cele mai economice jaluzele de pe piață. Atât jaluzelele verticale din pânză, cât și cele din PVC au propriile avantaje și dezavantaje, totul depinde de ceea ce alegeți și de materialele care se potrivesc nevoilor dumneavoastră. Ambele au avantaje și dezavantaje unele față de altele, dar și față de alte metode de acoperire a ferestrelor, precum perdele și draperii. Acestea din urmă costă, împreună, mai mult, au nevoie de o îngrijire mai delicată și trebuie spălate mai des. Față de perdele și draperii, jaluzelele verticale pot fi folosite în birouri, dând un aer mai profesional, față de casincele exemple anterioare, de perdele și draperii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *