Un bărbat din Botoşani şi-a bătut fosta iubită şi s-a ales cu un mandat de arestare

Un bărbat din judeţul Botoşani şi-a bătut fosta iubită şi s-a ales cu un mandat de arestare. Judecătoria Săveni a emis, luni, un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Maticiuc, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și violență în familie.

Botoşăneanul, în vârstă de 36 de ani, din comuna Avrămeni, a încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Săveni, în luna decembrie 2024, pe o perioadă de 12 luni, prin care i se interzicea să se apropie de fosta sa concubină și copiii acesteia, la o distanță mai mică de 50 de metri, prin aceea că a venit la domiciliul victimei și ar fi agresat-o, provocându-i leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni în dosarul nr. 540/145/P/2024. În temeiul art. 202 alin. 1, 4 lit. e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Maticiuc Bogdan, .., stagiul militar neefectuat, fără ocupaţie, cu antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 38 alin. (1), (4) şi (5) lit. a) şi b) şi dispuse prin ordinul de protecţie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 47 alin. (1) din Legea nr. 217/2003 şi lovire sau alte violenţe, faptă prev. şi ped. de art. 193 alin. (1) şi alin. (21) lit. c) şi d) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) şi art. 44 alin. (1) din Codul penal., pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la data de 03 iunie 2024 şi până la data de 02 iulie 2024, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Maticiuc Bogdan. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului, în sumă de câte 360 lei, se achită B.A. Botoşani din fondurile M.J. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 03 iunie 2024, ora 14:10, în prezenţa inculpatului şi a procurorului.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *