FOTO Un tânăr din Botoșani, care a studiat în Anglia, și-a făcut acasă cea mai „delicioasă” afacere de familie. „E pentru oamenii care apreciază gustul”

Un tânăr din Botoșani, care a studiat în Anglia, și-a făcut acasă cea mai „delicioasă” afacere de familie. Andrei Omania a fost învățat de mic de către mama sa cu mâncăruri tradiționale, gătite din bunătăți crescute în grădină. Așa se face că la studii în Anglia cel mai mult i-a lipsit gustul din farfurie. S-a întors acasă și s-a gândit cum să exploateze această pasiune a sa și a familiei sale pentru mâncarea sănătoasă, tradițională, realizată din bunătăți din grădina țăranului.

Așa că a optat pentru un proiect cu fonduri europene pentru a-și cumpăra utilajele necesare, și-a ales materia primă doar de la producătorii români și a găsit patru mâini dibace care să îl ajute să gătească cele mai delicioase dulcețuri și borcane cu zacuscă: cele ale părinților săi. A luat ființă proiectul Papa Nature, un business deschis în 2023, printr-un proiect accesat în 2022, prin Camera de Comerț și Industrie Botoșani.

„Este o afacere de familie, eu lucrez cu părinții mei și în funcție de cum avem nevoie de oameni angajăm sezonieri, în special la zacuscă este nevoie de forță de muncă suplimentară. Asta a început ca un hobby. În familia noastră sunt foarte mulți bucătari: bunica mea a fost, amândoi părinții sunt bucătari cu acte în regulă”, ne-a declarat Andrei.

Rețete de la bunici

Rețetele  sunt moștenite de la bunici și sunt păstrate cu sfințenie. Botoșăneanul își propune să facă în fiecare an câte maximum 12.000 de borcane pentru că nu își dorește cantitate, ci calitate așa că alege metoda: mai puțin, dar bun!

Rețetele sunt de la bunicii noștri, deci sunt rețete tradiționale, rețete vechi, fără aditivi, fără conservanți. Lucrurile se fac clasic, gustul este clasic. Foarte important, am găsit materie primă locală, deci tot ce înseamnă din Botoșani: vișine la Corni, rubarbă la Dorobanți, căpșuni la Albești. Am încercat să luăm totul de pe plan local. Eu nu vreau să fac acest business mare, industrial, rămâne cumva un business de nișă, pentru oamenii care apreciază gustul și produsele sunt premium, nu ne batem joc”, a adăugat Andrei.

Zacusca și dulcețurile Papa Nature ajung în Botoșani și Iași, dar numai în magazine deținute de oameni de afaceri autohtoni.

Mai multe detalii găsiți pe papanature.ro, dar și sunând la numărul de telefon 0743 888 499.

Urmăreşte-ne pe Google News!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *