Cum au ajuns câțiva tineri din Botoșani să fie amendați după jocul cu mingea

Câțiva tineri din Botoșani au ajuns să fie amendați de polițiștii locali după jocul cu mingea. S-a întâmplat pe 2 iunie,  în jurul orelor 02:00, când polițistul local din Dispecerat a direcționat patrula auto în Centrul Istoric, deoarece a observat pe una din camerele de supraveghere, tineri care se jucau folosind o minge.

„La fața locului polițiștii locali au constatat că cei doi tineri tulbură liniștea publică prin strigăte și larmă, amuzați de jocul cu mingea. Având în vedere cele constatate, polițiștii locali au procedat la legitimarea celor doi tineri, iar pentru că unul dintre ei a refuzat să furnizeze informații cu privire la identitatea sa, l-au sancționat și pentru refuz de legitimare, conform Legii nr. 61/1991”, anunță Poliția Locală.

Ambii tineri au fost sancționați pentru tulburarea liniștii publice, urmând ca părinții acestora să fie informați cu privire la cele dispuse și la comportamentul care contravine normelor de conviețuire socială.

În aceeași perioada, în Centrul Istoric al municipiului, polițiștii locali au dispersat 8 grupuri de adolescenți care tulburau liniștea publică prin gălăgie, în timp ce desfășurau în zone pietonal activități cum ar fi jocul cu mingea. Subliniem că potrivit prevederilor art. 2 alin. 33 din Legea nr. 61/1991, părinții sunt răspunzători pentru neluarea măsurilor necesare pentru a-i împiedica să săvârșească fapte de vagabondaj, pe minorii în vârstă de până la 16 ani, cuantumul amenzii fiind de la 100 lei la 500 lei.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *