Alertă meteo! Cod Portocaliu pentru județul Botoșani

Județul Botoșani este sub alertă meteo de ploi, vijelii și grindină, sâmbătă, potrivit Severe Weather Alert- Romania. Codul Portocaliu este valabil pentru areale din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava și Botoșani.  În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii (rafale de până la 65-75 km/h) și izolat* grindină de medii sau mari dimensiuni (diametrul maxim ~ 2-4 cm). În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 20-25 l/mp și punctiform* 35-40 l/mp.

De asemenea, a fost emis și un Cod Galben, în intervalul 1 iunie, ora 13 – 1 iunie, ora 23, pentru nordul, centrul, nord-estul și sud-vestul țării.

În intervalul menționat, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Banatului, nordul Moldovei și al Olteniei și în sud-estul Crișanei, iar seara și în prima parte a nopții și în sudul Olteniei și sud-vestul extrem al Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse – ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de până la 55-65 km/h) și izolat* grindină de mici sau medii dimensiuni (diametrul maxim ~ 1-2 cm). În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 20-25 l/mp, iar punctiform* 30-35 l/mp. Pe arii restrânse, astfel de fenomene se pot semnala trecător și în restul teritoriului.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *