FOTO Departamentul Minorități și Protopopiatul Dorohoi: Activitate de incluziune a romilor în Școala ,,Ștefan cel Mare”

Foto doxologia

Sâmbătă, 25 mai, voluntarii Departamentului Minorități din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor în colaborare cu Parohia ,,Învierea Domnului” Dorohoi și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dorohoi au organizat o activitate de incluziune pentru tinerii de etnie romă.

Activitatea a debutat cu două ateliere de creație menite să stimuleze talentul artistic și să ofere tinerilor o modalitate de a-și exprima identitatea culturală. S-a desfășurat totodată o sesiune de discuții moderată de tinerii voluntari, în cadrul căreia participanții au avut ocazia să discute despre provocările și oportunitățile pe care le întâmpină în viața de zi cu zi. Discuțiile au fost deschise și pline de empatie, tinerii voluntari oferindu-le sprijin și încurajare pentru a depăși dificultățile și a-și atinge potențialul maxim.

În a doua parte a întâlnirii, părintele protopop Ionuț Apetrei a discutat cu tinerii despre nevoia omului în general și a tânărului în mod special de Dumnezeu și viață activă în Biserică. Aceasta discuție a fost un prilej de reflecție asupra valorilor creștine și a modului în care acestea pot fi integrate în viața fiecăruia.

La final au fost oferite premii din partea Departamentului Minorități și a Protopopiatului Dorohoi. Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul pentru Minorități, își propune să dezvolte o misiune care are ca scop integrarea tinerilor și credincioșilor de etnie romă în comunitatea Bisericii, prin cultivarea conștiinței ecleziale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *