FOTO Intervenție neobișnuită a pompierilor și jandarmilor într-un cartier din Botoșani. Motivul pentru care localnicii au sunat la 112

Intervenție neobișnuită a pompierilor și jandarmilor, vineri, într-un cartier din Botoșani.Oamenii care locuiesc în zonă au sunat la 112 din cauza unui roi de albine.

În această perioadă, albinele roiesc și își găsesc uneori adăpost temporar pe ramurile unor arbori, provocând neliniștea locuitorilor din apropiere și a trecătorilor.

Un astfel de caz, la care a intervenit, împreună cu pompierii, și un jandarm botoșănean, s-a petrecut în această după-amiază pe Aleea Mihail Kogălniceanu. Cu ajutorul autoscării de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, plt.adj.șef Parasca Ovidiu a luat roiul din copac și l-a introdus în cutia special pregătită pentru astfel de situații.

„Ovidiu este comandantul Grupei conductori câini de serviciu din cadrul Jandarmeriei Botoșani, iar în urmă cu câțiva ani și-a descoperit pasiunea pentru apicultură, pe care o practică în timpul liber. Dragostea pentru micile muncitoare zburătoare îl motivează să intervină atât în timpul serviciului, cât și în timpul liber, pentru a le salva. Recomandăm cetățenilor ca atunci când observă un roi de albine să nu se apropie de acesta, pentru a evita să fie înțepați și să anunțe autoritățile prin apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, precizează Jandarmeria Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *