VIDEO Cătălin Flutur face apel la rațiune după ce o porțiune de asfalt abia turnată pe o stradă din Botoșani a fost crăpată după prima ploaie

Dragi botoșăneni, de orice culoare și simpatie politică ați fi, Spre bucuria noastră a plouat – era nevoie, era secetă -, a plouat bine, dar nu în șuvoaie, nu calamitând, nu inundând case și gospodării, adică a plouat normal. Numai că bucuria unora s-a dovedit a fi necazul altora, în cazul acesta a d-lui Andrei, om harnic doar la vorbe și la asfaltări făcute să țină până la prima ploaie.

În concret, ieri spre dimineață mă trage cineva de mânecă și îmi arată un videoclip care avea nu mai puțin de 50.000 de vizualizări pe rețelele sociale din Botoșani. Ce mi-a fost dat să văd ochilor a fost ca o palmă dată peste obraz, fiind intrigat și simțindu-mă, din nou, păcălit pe față de vorbe și promisiuni ușoare. Am văzut în imagini cum o porțiune de asfalt de la intersecția străzilor Aleea Humulești cu Grăniceri, care a fost turnat doar cu o zi înainte, a fost crăpată și exfoliată după această normală ploaie.

E un adevărat studiu de caz, elocvent pentru neseriozitatea și minciunile din spatele promisiunilor și explicațiilor rapide ale dlui Andrei.

Pe acest exemplu de lucrare executată în viteză electorală, vă rog să vă întrebați și să judecați singuri:

  • Cât de bine sunt efectuate toate lucrările acestea heirupiste din perioada de (pre)campanie?
  • Cât de mult vor dura în fapt șantierele din școli? Adică, cu cât va fi prelungit termenul de execuție pus acum pe tarabă după ce alegerile vor fi trecut?
  • Cât de sigure sunt aceste lucrări ale d-lui Andrei, care mai mult stă cu ochii pe calendarul electoral decât pe respectarea proiectelor și recepționarea corectă a lucrărilor? Și mă refer la siguranța rutieră, la rezistența materialelor și a construcțiilor (școli, o repet), adică la siguranța publică, dragi prieteni.

Nu cred că trebuie să rămânem pasivi și doar să numărăm erorile acestui om, rezultate din tactici care nu au nimic de a face cu gospodărirea orașului, darămite cu dezvoltarea lui. Pentru că, ceea ce am văzut ieri nu este decât vârful icebergului, așa cum noi tot spunem de ceva vreme.

Trebuie să fim raționali, și să înțelegem exact cu ce avem de-a face. Peste o săptămână votăm, iar viața noastră din următorii 4 ani va fi așa cum decidem acum.

Cătălin Flutur

PS: În urmă cu mulți ani, am văzut prin niște comune vasluiene uitate de lume câteva capete de drum de țară începute în campanie și lăsate de izbeliște imediat după aceea. Peisajul acesta trist începe să se înfiripe și în Botoșaniul nostru.

CMF 21240015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *