E oficial: 364 de botoșăneni au fost anunțați că vor fi concediați de la Artsana. Pe lângă aceștia, mai multe persoane și-au dat demisia

E oficial: 364 de botoșăneni au fost anunțați că vor fi concediați de la fabrica Artsana din municipiul Botoșani. Pe lângă aceștia, însă, mai multe persoane și-au dat demisia, potrivit unui anunț făcut de directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, Anca Apăvăloaie, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

Oficialii grupului italian Artsana, care producea la Botoşani articole textile pentru copii sub branduri precum Chicco şi Prenatal, anunţă că au început un proces de vânzare al fabricii locale. Ei nu dez­văluie numele cumpărătorului. Re­pre­zentanţii companiei mai spun că această operaţiune este de fapt o con­secinţă a „raţionalizării“ pro­duc­ţiei de articole pentru copii de la fabrica din Verolanuova, din Italia. La Botoşani se realizau părţi com­po­nente sau bunuri finite care apoi erau trimise în ţara-mamă, Italia, la Verolanuova.

Astăzi s-au anulat notificările de preaviz ale persoanelor care urmează să intre în procedura de concediere colectivă. 364 au fost anunțate de angajator, între timp au renunțat prin demisie, nu știm deocamdată. Urmează să ni se comunice. Noi ne-am deplasat la sediul angajatorului și am desfășurat două activități de informare a salariaților, care au avut ca obiectiv aducerea și luarea la cunoștință a drepturilor de protecție socială pe care aceștia le au ca urmare a încetării contractului individual de muncă prin concediere și am identificat doleanțele lor referitoare la păstrarea domeniului în care aceștia activează sau la schimbarea acestui domeniu, pentru că noi în perioada în care desfășurăm acțiunea de preconcediere trebuie să venim cu soluții atât pentru găsirea de locuri de muncă pentru cei care vor să își păstreze domeniul de activitate, cât și pentru cei care merg către partea de reconversie profesională pentru a veni în sprijinul lor cu cursuri de formare profesională în alte meserii decât cea pe care o practică, a anunțat Anca Apăvăloaie.

Aceasta este a doua societate care face concedieri colective la Botoșani după ce Formens a anunțat concedierea colectivă a aproape 80 de salariați.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Strigătul disperat al angajaților de la fabrica din Botoșani, care riscă să fie concediați: „Pentru noi este o tragedie. Avem rate, copii la școală. Rămân muritoare de foame”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *